No products found which match your selection.

Granum Servische Biologische Olie en Pasta Servische Biologische Azijn nu bij Prijatelji.nl

 “Granum” voor natuurlijke en biologische producten

Granum” is sinds 2014 de merknaam van natuurlijke en biologische producten – Alle producten met dit label zijn gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten.

Naast gebruik in voedsel, zijn ze uitstekend in preventie en helpen bij de behandeling van verschillende ziekten en gezondheidsproblemen. De “Granum” -familie omvat: GranumFood virgin oliën (van pompoen en sesamzaad), GranumFood koudgeperste, ongeraffineerde plantaardige oliën (zonnebloem) , sesam- en pompoenzaad, lijnzaad, hennepzaad, kokos, koolzaad en druivenpit), Granum Drops nutritional producten (capsules met druivenpitextract en gegiste granaatappel juiceextract en teunisbloemolie, granaatappel, zwarte komijn en pompoen – die worden gebruikt in cosmetica en natuurlijke geneeskunde), Granum Pasta van oliehoudende zaden (pinda, zonnebloem, sesam, pompoen, hennep, noten, zoete johannesbroodpasta met honing en fructose), zoete repen met fructose voor diabetici (“Semenko” repen met noten en zaden: sesam en kers, sesam; lijnzaad en zonnebloempitten; pinda’s en honing; pompoenpitten; veenbessen en honing; bosbessen en honing); natuurlijke GranumCare-cosmetica (shampoos voor vier haartypen, douchegel, lichaamsoliën, natuurlijke ural handgemaakte zeep en gezichtslotion) en een lijn biologische producten (“Zejtin organic”, biologische zonnebloempitten en vier soorten balsamicoazijn – appel, granaatappel, framboos en bosbes).

Biologische productie & prijzen

“Suncokret”, het bedrijf achter Granum is de eerste houder van het “Terras” -certificaat voor de productie van biologische producten. Het internationale “BCS” -certificaat Duitsland verkregen in 2004, geeft het bedrijf toegang tot de internationale markt en nu is het te vinden de winkels van Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk, Nederland, Italië, Hongarije, Kroatië, Macedonië, Montenegro en Bosnië-Herzegovina. Op de lokale markt controleert de certificeringsorganisatie Eco Cert uit Frankrijk.  Beloningen bevestigen de kwaliteit door de jaren heen.Talloze onderscheidingen en prijzen bewijzen dat kwaliteit op de eerste plaatst staat. Zo won”Suncokret” eenbeker en twee Grand Gold-medailles, en 18 andere awards; in 2005 kreeg de biologische pompoenolie de prijs “Bio Product of the Year” op BIOFEST, en in 2006 en 2008 de “Soil Association Organic Food Award” in Groot-Brittannië, in de klasse van biologische producten, voor pompoen en walnootboters. In 2015 op de ecologische “EkoSvet” -econciencebeurs in Novi Sad de “Grand Gold Medal” voor Black Cumin Oil. De producten zijn te vinden op beurzen over de hele wereld, zoals de “Fancy Food Show” in New York, “Slow Food” in Turijn, de “GrüneWoche” in Berlijn, “Organic and Natural Food” in Londen, en op de grootste biologische voedingsbeurs BioFach in Neurenberg.

Gedreven pioniers in gezondere voeding

Al sinds de jaren 80 isIvan Perčić een pionier op het gebied van koudgeperste olie in het voormalige Joegoslavië. Hij wordt gezien als de grondlegger van biologische productie en verwerking van voedsel  in Servië. Als toegewijde vegetariër besloot hij meer dan dertig jaar geleden al om biologische landbouw te beginnen. Het merk  “Granum” is het resultaat van een langdurig streven naar gezondere voeding en gezonder leven.

In 1989, toen hij zich realiseerde dat de binnenlandse markt geen koudgeperste oliën bood die een gezond voedingspatroon ondersteunen, startte hij ook met produceren. Met een honderd jaar oude hydraulische pers begon hij met het extraheren van pompoenzaad, sesam- en zonnebloemolie op een traditionele manier. Specialiserend in het toepassen van hydrothermische behandeling van rauwe zaden voor persen. Op dezelfde traditonele manier wordt ook boter gemaakt uit oliegewassen, zoals de beroemde pindakaas op molenstenen.

De oprichter had de biologische landbouw al in 1985 zelf op de kaart gezet  op de Rudnik-berg en in de jaren negentig wist hij met zijn kennis en enthousisasme voor gezonde voeding steeds meer  lokale boeren te organiseren om biologische grondstoffen te produceren

Inmiddels is het assortiment  uitgebreid met meer dan twintig soorten culinaire, medicinale en cosmetische oliën. Het ging verder met de verwerking van oliehoudende zaden om boter en repen te verkrijgen, eindigend met de zes families van vandaag met meer dan vijftig producten die hun plaats hebben gevonden in de regio en de Europese Unie.

Wetenschap en moderne technologie

Er wordt nauw samengewerkt met wetenschappelijke instellingen in de regio: In Novi Sad met de Faculteit Technologie en met het Instituut voor veld- en groentegewassen; in Belgrado met de  Faculteit der Chemie en faculteit Apotheek  en in Subotica met  het Public Health Institute. Wetenschappelijk wordt de selectie van primaire grondstoffen gemaakt en gezocht naar technologische processen die helpen om de  meest waardevolle ingrediënten van het voedsel te behouden. Informatie-technologie wordt ingezet voor monitoring en het het bereiken van de ideale omstandigheden voor het produceren van het beschermde product. Software en hardware is er integraal op gericht om de grondstoffen  te bewaken: Van ontvangst en verwerking tot de verzending van het eindproduct.

No products found which match your selection.